Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 21 listopada 2024 10:57
Reklama dotacje rpo

Odrobina Kwidzyna. Smak jesieni.

Chlebek ze smalcem, czy owocowe przetwory w słoikach, jabłka i dynie, czy domowe ciasta, w końcu ziemniaki, czy zboże. W tym odcinku odrobiny Kwidzyna sprawdzamy, z czym kwidzynianom kojarzy się smak jesieni.
Kliknij aby odtworzyć
Chlebek ze smalcem, czy owocowe przetwory w słoikach, jabłka i dynie, czy domowe ciasta, w końcu ziemniaki, czy zboże. W tym odcinku odrobiny Kwidzyna sprawdzamy, z czym kwidzynianom kojarzy się smak jesieni.

To niewątpliwie najsmaczniejsza impreza w Kwidzynie, którą od lat organizuje LFF Projekt, przy szczególnym zaangażowaniu ojca dyrektora Mieczysława Dzikowskiego. Co prawda ciężko mu było wybrać między zbożem a ziemniakami, ale w wyniku tych rozterek w jego głowie zrodził się kolejny pomysł, który Smak Jesieni może uczynić jeszcze smaczniejszym eventem. Sprawdzamy też, jakie pyszności przygotowały kwidzyńskie szkoły i jak uczniowie znoszą zakaz sprzedaży w szkolnych sklepikach tzw. śmieciowego jedzenia.
   Czy dzieciaczki z SP 5 cierpią, pijąc tylko wodę, czemu dziewczyny z Gimnazjum nr 3 preferują murzynka oraz  który chleb jest zdrowy i ekologiczny. Wszystko okraszone lirycznym dźwiękiem zespołu "U Studni", którego nastrojowy recital spowodował, że dyrektor biblioteki Piotr Widz, w odwiecznym dylemacie ziemniaki czy zboże, stanowczo opowiedział się za żytem. 


Podziel się
Oceń

Komentarze

vvv 07.10.2018 08:13
panie redakturze,stosowanie bezustanne zdrobnień typu,jabłuszko,chlebek-czyni,ze materiał staje sie nie znośny do oglądania...
f
finanscapital_finans 26.09.2018 18:20
Komentarz usunięty
Gość 25.09.2015 21:18
Bardzo zabawny i bardzo smaczny ten reportaż, ale....... szłamaja Panie Wojtku:)
Gość 25.09.2015 19:41
Ciekawy material.
Darek 24.09.2015 07:28
Szkoda, że nie było słowa o targau staroci. Spodziewałem się, że więcej stoisk będzie pokazanych. pozdrawiam
Gość 24.09.2015 06:53
Znakomity materiał!!!
Gość 23.09.2015 22:53
Życzliwość ludzka nie zna granic... również pracuje w tej piekarni i znam pomysłodawce chlebka jak i nazwy "fitness" a z tego co mi wiadomo jego przepis nie został jeszcze opatentowany i zmieniony w gotowe mieszanki.. skąd więc taka informacja i zawiść? "Ach" ta zazdrość i pusta czara goryczy którą TRZEBA przelać na coś bądź kogoś.. sprawia to radość autorowi komentarza? certyfikaty przynajmniej pochodzą z uczciwego źródła (a nie są kupione w ciemno) gdzie była komisja, chlebki były sprawdzane pod wieloma aspektami przez ekspertów, którzy myślę, że wspomnianą "mieszankę" od pysznego wyrobu potrafią odróżnić doskonale. Nie bez przyczyny ta Piekarnia uzyskała pierwsze miejsce w plebiscycie "Smakosz 2015". Hejtera serdecznie zapraszam do sklepu firmowego, który mieści się przy ulicy Miedzianej, do uzupełnienia informacji :)
Gość 23.09.2015 21:00
Jak słyszę Panią z piekarni Otłowiec to mam wrażenie że mówi ona o zupełnie innej piekarni... Pracowałem tam kilka lat i te piękne słowa o "zdrowym" pieczywie bez polepszaczy, na zakwasie i bez konserwantów są tak samo "napompowane" jak pieczywo z Otłowca. Chleb Fitness.. ach certyfikat za gotową mieszankę z worka ... Smaki Jesieni Super Impreza tylko szkoda ze raz w roku ;)
Reklamadotacje rpo
Reklama