Owoce liofilizowane, liofilizaty AWIMA
Opis działalności
Liofilizacja to proces wysuszania produktu, np. owoców czy grzybów, poprzez wymrażanie wody, przy czym zachowują one pełen skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych.
Będąc jedną z największych firm zajmujących się produkcją liofilizatów w Polsce, odbiorcom Naszych produktów zapewniamy ich najwyższą jakość.Liofilizowane owoce, grzyby, zioła zawierają w sobie maximum wartości odżywczych, co zawdzięczamy wyspecjalizowanej załodze i profesjonalnemu sprzętowi, z "najwyższej półki". Liofilizaty to coraz popularniejsze dodatki w branży piekarskiej, cukiernictwa, przetwórstwa mięsnego, a także kuchni wegetariańskiej oraz gastronomii turystycznej. Żywność liofilizowana w ostatnim czasie szturmem wdziera się na salony! Przez ekspertów uznawana jest za najzdrowszą metodę utrwalania żywności!
Kategorie