Restauracja wegierska Warszawa
Opis działalności
Kuchnia madziarska � kuchnia Wegier nalezy do kuchni srodkowoeuropejskich, charakteryzuje sie jednakze posrod nich glownymi cechami. Tradycyjna kuchnia bazuje na miesku, warzywach sezonowych, owocach i swiezym chlebie. Wyjatkowo znana z tych cech jest zastosowanie jako przyprawy czerwonej papryki w proszku, aktualnie przewaznie slodkiej. Kuchnia wegierska w standardowej postaci to potrawy oferowane w czardach przy cyganskiej muzyce. Stala sie turystyczna cecha kraju. Umiarkowanie cieply, dosyc suchy klimat oraz zyznosc ziem Kotliny Panonskiej gwarantuje Wegrom pielegnacje zboz oraz innych artykulow agrarnych, ogrodniczych i sadowniczych. Wsrod hodowli owocowych nalezy zwrocic uwage na winna latorosl, jakiej wytwory sluza do bezposredniej konsumpcji jak i do realizacji wina.
Kategoria
Reklama